Amtsgericht Bad Berleburg

Huisadres:
Amtsgericht Bad Berleburg
Im Herrengarten 5
57319 Bad Berleburg
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Bad Berleburg
Postfach 10 11 40
57319 Bad Berleburg
Duitsland

Telefoon: 0049(0)2751/9253-0
Fax: 0049(0)2751/9253-99

 
Directeur: Olaf Wunderlich

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Bad Berleburg omvat het gebied van de steden Bad Berleburg en Bad Laasphe zoals van de gemeente Erndtebrück.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Bad Berleburg wordt in civiele zaken bij het Landgericht Siegen ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Hamm.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Bad Berleburg niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Amtsgericht Bad Berleburg is een van deze.