Procesrecht, Arbitrage

In Nederland is elke burger beschermd en dat is in Duitsland net zo. Iedere burger is wel bekend met de vuistdikke wettenbundels waarin de regels en wetten stuk voor stuk in uitvoerig detail zijn uitgesponnen. Maar wat doet u als iemand een van die regels overtreedt? Dan stapt u naar de rechter. Ook dat proces is vastgelegd in wetten en wel in het juridisch vakgebied van het procesrecht.

Procesrecht heet ook wel formeel recht. Net zoals andere rechtsgebieden in meerdere kleinere gebieden zijn ondergebracht, kan het procesrecht worden ingedeeld in strafprocesrecht, bestuursrecht en burgerlijk procesrecht. Voor al die deelgebieden gelden unieke regels voor de procedures die bij een gerechtelijk proces dienen te worden gevolgd. U kunt zich voorstellen hoe complex de zaken worden wanneer u met het Duitse procesrecht te maken krijgt. 

advocaat arbitration Duitsland

Het is van groot belang dat de regels van het procesrecht niet met voeten worden getreden. U hebt wellicht weleens van de term ‘vormfout’ gehoord. Er is dan een fout opgetreden tijdens het formeel rechterlijke proces, waardoor de rechtszaak opnieuw moet worden gevoerd. Dat kan ongelooflijk vervelend zijn wanneer u op een uitspraak zit te wachten. Een goede advocaat weet precies hoe hij met het procesrecht moet omgaan. U kunt ervan op aan dat wij u op de juiste wijze van dienst kunnen zijn.