Amtsgericht Sinzig

Huisadres:
Amtsgericht Sinzig
Barbarossastr. 21
53489 Sinzig

Postbus:
Amtsgericht Sinzig
Postfach 1190
53475 Sinzig

Telefon: 0049(0)2642/9774-0
Fax: 0049(0)2642/9774-50

Directeur: Reinhold Hergarten
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken toepasselijk voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Sinzig omvat het gebied van de steden Bad Breisig, Remagen en Sinzig zoals van de gemeente Brohltal. Maar voor zaken m.b.t. landbouw, faillissement en legenrechtbank  is ook voor deze gebieden het Amtsgericht Bad Neuenahr-Ahrweiler toepasselijk.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Sinzig is in civiele zaken bij het Landgericht Koblenz inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oblerandesgericht Koblenz.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Sinzig is een van deze.