Amtsgericht Bad Neuenahr-Ahrweiler

Huisadres:
Amtsgericht Bad Neuenahr-Ahrweiler
Wilhelmstraße 55-57
53474 Bad Neuenahr-Ahrweiler
Duitsland

Telefon: 0049 (0) 2641 971 0
Fax: 0049 (0) 2641 971 100

 
Directeur: Jürgen Powolny

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken toepasselijk voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Bad Neuenahr-Ahrweiler omvat het gebied van de stad Bad Neuenahr-Ahrweiler zoals van de gemeenten Adenau, Altenahr en Grafschaft. Maar voor zaken m.b.t. landbouw, faillissement en legenrechtbank omvat het arrondissement van het Amtsgericht Bad Neuenahr-Ahrweiler ook het gebied van het Amtsgericht Sinzig.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Bad Neuenahr-Ahrweiler is in civiele zaken bij het Landgericht Koblenz inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oblerandesgericht Koblenz.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Bad Neuenahr-Ahrweiler is een van deze.