Amtsgericht Siegburg

Amtsgericht Siegburg

Amtsgericht Siegburg

Huisadres:
Amtsgericht Siegburg
Neue Poststraße 16
53721 Siegburg

Postbus:
Amtsgericht Siegburg
53719 Siegburg

Telefon: 0049(0)2241/305-0
Fax: 0049(0)2241/305-300

 

Directeur: Ulrich Feyerabend
Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken toepasselijk voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).
Het arrondissement van het Amtsgericht Siegburg omvat het gebied van de stad de steden Hennef, LohmarNiederkasselSt. Augustin, Siegburg en Troisdorf zoals van de gemeenten Eitorf, Much, Neunkirchen-Seelscheid en Ruppichteroth.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Siegburg is in civiele zaken bij het Landgericht Bonn inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandegericht Köln.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Siegburg is een van deze.