Amtsgericht Reutlingen

Huisadres:
Amtsgericht Reutlingen
Gartenstr. 40
72764 Reutlingen
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Reutlingen
Postfach 3061
72764 Reutlingen
Duitsland

Telefoon: 0049(0)7121/940-0
Telefax: 0049(0)7121/9403108

E-Mail: poststelle@agreutlingen.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-reutlingen.de

Directeur: Friederich Haberstroh

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Reutlingen omvat de steden Pfullingen en Reutlingen zoals de gemeenten Eningen unter Achalm, Lichtenstein, Pliezhausen,  Sonnenbühl, Walddorfhäslach en Wannweil.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Reutlingen kan bij civiele zaken bij het Landgericht Tübingen worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Reutlingen is er één van.