Amtsgericht Ludwigshafen

Huisadres
Amtsgericht Ludwigshafen am Rhein
Wittelsbachstraße 10
67061 Ludwigshafen am Rhein
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Ludwigshafen am Rhein
Postfach 220108
67022 Ludwigshafen am Rhein
Duitsland

Telefon: 0049 (0) 621 5616 0
Fax: 0049 (0) 621 5616 380

E-Mail: aglu@zw.jm.rlp.de
Internet: Amtsgericht Ludwigshafen am Rhein

Directeur: Daniel Kühner

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Ludwigshafen am Rhein omvat het gebied van de stad Ludwigshafen am Rhein zoals van de gemeenten Altrip, Birkenheide, Dannstadt-Schauernheim, Fußgönheim, Hochdorf-Assenheim, Limburgerhof, Maxdorf, Mutterstadt, Neuhofen en Rödersheim-Gronau

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Ludwigshafen am Rhein moet worden ingelegd bij het Landgericht Frankenthal (Pfalz). Hoger beroep in familiezaken wordt ingedient bij het familiegerecht, maar de beroepsschrift wordt onmiddellijk doorgestuurd naar het Pfälzisches Oberlandes- Gericht Zweibrücken.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Ludwigshafen am Rhein niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Ludwigshafen am Rhein is een van deze.