Amtsgericht Leer

Amtsgericht Leer
Amtsgericht Leer

Huisadres:
Amtsgericht Leer
Wörde 9
26789 Leer (Ostfriesland)
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Leer
Postfach 11 12
26761 Leer (Ostfriesland)
Duitsland

Telefoon: 0049(0)491/60010
Fax: 0049(0)491/600135

E-Mail: AGLER-poststelle@justiz.niedersachsen.de

Internet: www.amtsgericht-leer.niedersachsen.de

Directeur: Norbert Bruns

[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Leer omvat het gebied van de steden Leer en Weener, zoals van de gemeenten Hesel, Moormerland, Ostrhauderfehn, Rhauderfehn, Uplengen, Westoverledingen, Jemgum, Bunde en de Samtgemeinde Jümme (Detern, Filsum, Nortmoor).

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Leer is in civiele zaken bij het Landgericht Aurich inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Oldenburg.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Leer is een van deze.