Amtsgericht Landshut

Post-/Huisadres:
Amtsgericht Landshut

Maximilianstr. 22
84028 Landshut
Duitsland

Telefoon: 0049(0)871/84-0
Fax: 0049(0)871/84-1267

Directeur: Werner Loher
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Landshut omvat de steden Landshut, Rottenburg an der Laaber, Vilsbiburg zoals de gemeenten, Adlkofen, Aham, Altdorf, Altfraunhofen, Baierbach, Bayerbach bei Ergoldsbach, Bodenkirchen, Bruckberg, Buch am ErlbachEching, Ergoldsbach, EssenbachFurth, GeisenhausenGerzen, Hohenthann, Kröning, Kumhausen, Neufahrn in Niederbayern, Neufraunhofen, Niederaichbach, Obersüßbach, PfeffenhausenPostau,  Schalkham, Tiefenbach, Velden, Vilsheim, Weihmichl, Weng, Wörth an der Isar en Wurmsham.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Landshut is in civiele zaken bij het Landgericht Landshut inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Landshut is een van deze.