Amtsgericht Haßfurt

Huisadres:
Amtsgericht Haßfurt
Zwerchmaingasse 18
97437 Haßfurt
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Haßfurt
Postfach 1111
97428 Haßfurt
Duitsland

Telefoon: 0049(0)9521/9442-0
Fax: 0049(0)9521) 9442-500

Directeur: Holger Ebert
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Haßfurt omvat de steden Ebern, Eltmann, Haßfurt, Hofheim in Unterfranken, Königsberg in Bayern en Zeil am Main zoals de gemeenten Aidhausen, Breitbrunn, Bundorf, BurgpreppachEbelsbach, Ermershausen, Gädheim, Kirchlauter, Knetzgau, MaroldsweisachOberaurach, Pfarrweisach, Rauhenebrach, RentweinsdorfRiedbach, Sand am Main, Stettfeld, Theres, Untermerzbach en Wonfurt.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Haßfurt is in civiele zaken bij het Landgericht Bamberg inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Bamberg.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Haßfurt is een van deze.