Amtsgericht Haßfurt

Huisadres:
Amtsgericht Haßfurt
Zwerchmaingasse 18
97437 Haßfurt
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Haßfurt
Postfach 1111
97428 Haßfurt
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 952 9442 0
Fax: 0049 (0) 9521 9442 500

 
Directeur: Holger Ebert

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Haßfurt omvat de steden Ebern, Eltmann, Haßfurt, Hofheim in Unterfranken, Königsberg in Bayern en Zeil am Main zoals de gemeenten Aidhausen, Breitbrunn, Bundorf, BurgpreppachEbelsbach, Ermershausen, Gädheim, Kirchlauter, Knetzgau, MaroldsweisachOberaurach, Pfarrweisach, Rauhenebrach, RentweinsdorfRiedbach, Sand am Main, Stettfeld, Theres, Untermerzbach en Wonfurt.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Haßfurt wordt bij het Landgericht Bamberg ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Bamberg.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Haßfurt niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Haßfurt is een van deze.