Amtsgericht Forchheim

Huisadres:
Amtsgericht Forchheim
Kapellenstraße 15
91301 Forchheim
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Forchheim
Postfach 1269
91294 Forchheim
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 9191 710 0
Fax: 0049 (0) 9191 710 101

 
Directeur: Franz Truppei

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Forchheim omvat de steden Ebermannstadt, Forchheim en Gräfenberg zoals de gemeenten Dormitz, Effeltrich, Eggolsheim, Egloffstein, GößweinsteinHallerndorf, Hausen, Heroldsbach, Hetzles, Hiltpoltstein, IgensdorfKirchehrenbach, Kleinsendelbach, Kunreuth, Langensendelbach, Leutenbach, Neunkirchen am BrandObertrubach, Pinzberg, Poxdorf, PretzfeldUnterleinleiter, Weilersbach, Weißenohe, Wiesenttal en Wiesenthau.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Forchheim wordt bij het Landgericht Bamberg ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Bamberg.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Forchheim niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Forchheim is een van deze.