Amtsgericht Forchheim

Huisadres:
Amtsgericht Forchheim
Kapellenstraße 15
91301 Forchheim
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Forchheim
Postfach 1269
91294 Forchheim
Duitsland

Telefoon: 0049(0)9191/710-0
Fax: 0049(0)9191/710-101

Directeur: Franz Truppei
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Forchheim omvat de steden Ebermannstadt, Forchheim en Gräfenberg zoals de gemeenten Dormitz, Effeltrich, Eggolsheim, Egloffstein, GößweinsteinHallerndorf, Hausen, Heroldsbach, Hetzles, Hiltpoltstein, IgensdorfKirchehrenbach, Kleinsendelbach, Kunreuth, Langensendelbach, Leutenbach, Neunkirchen am BrandObertrubach, Pinzberg, Poxdorf, PretzfeldUnterleinleiter, Weilersbach, Weißenohe, Wiesenttal en Wiesenthau.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Forchheim is in civiele zaken bij het Landgericht Bamberg inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Bamberg.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Forchheim is een van deze.