Amtsgericht Düren

Huisadres:
Amtsgericht Düren
August-Klotz-Str. 14
52349 Düren
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Düren
Postfach 52348
52349 Düren
Duitsland

Telefon: 0049(0)2421/493-0
Fax: 0049(0)2421/493-6001

 
Directeur: Ulrich Conzen

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken toepasselijk voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Düren omvat het gebied van de stad Düren en van de gemeenten Heimbach, Hürtgenwald, Kreuzau, Langerwehe, Merzenich, Nideggen, Nörvenich en Vettweiß.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Düren is in civiele zaken bij het Landgericht Aachen inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Köln.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Düren niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Düren is een van deze.