Amtsgericht Duderstadt

Huisadres:
Amtsgericht Duderstadt
Hinterstr. 33
37115 Duderstadt
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Duderstadt
Postfach 11 09
37104 Duderstadt
Duitsland

Telefoon: 0049(0)5527/9120
Fax: 0049(0)5527/912111

Directeur: Gerhard von Hugo
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Duderstadt omvat het gebied van de stad Duderstadt zoals van de gemeenten Bilshausen, Bodensee, Ebergötzen, Gieboldehausen, Krebeck, Landolfshausen, Obernfeld, Rhumspringe, Rollshausen, Rüdershausen, SeeburgSeulingen, Waake, Wollbrandshausen, Wollershausen en Radolfshausen.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Duderstadt is in civiele zaken bij het Landgericht Göttingen inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Braunschweig.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Duderstadt is een van deze.