Amtsgericht Duderstadt

Huisadres:
Amtsgericht Duderstadt
Hinterstr. 33
37115 Duderstadt
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Duderstadt
Postfach 11 09
37104 Duderstadt
Duitsland

Telefoon: 0049(0)5527/9120
Fax: 0049(0)5527/912111

 
Directeur: Gerhard von Hugo

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Duderstadt omvat het gebied van de stad Duderstadt zoals van de gemeenten Bilshausen, Bodensee, Ebergötzen, Gieboldehausen, Krebeck, Landolfshausen, Obernfeld, Rhumspringe, Rollshausen, Rüdershausen, SeeburgSeulingen, Waake, Wollbrandshausen, Wollershausen en Radolfshausen.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Duderstadt wordt bij het Landgericht Göttingen ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Braunschweig.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Duderstadt niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Duderstadt is een van deze.