Amtsgericht Crailsheim

Huisadres:
Amtsgericht Crailsheim

Schillerstr. 1
74564 Crailsheimgentheim
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Crailsheim
Postfach 11 51
74551 Crailsheim
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 7951 401 0
Telefax: 0049 (0) 7951 401 322

E-Mail: poststelle@agcrailsheim.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-crailsheim.de

Directeur: Anton Schiele

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Crailsheim omvat de stad Crailsheim zoals de gemeenten Fichtenau, Kressberg, Satteldorf en Stimpfach.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Crailsheim wordt bij het Landgericht Ellwangen  ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht worden ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Crailsheim niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat).

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Crailsheim is er één van.