Amtsgericht Bernkastel-Kues

Amtsgericht Bernkastel-Kues
Amtsgericht Bernkastel-Kues

Huisadres:
Amtsgericht Bernkastel-Kues 

Brüningstraße 30
54470 Bernkastel-Kues
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Bernkastel-Kues
Postfach 1280
54469 Bernkastel-Kues
Duitsland

Telefoon: 0049(0)6531/59-0
Fax: 0049(0)6531/59-176

Directrice: Claudia Stadler
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Bernkastel-Kues omvat de steden Bernkastel-Kues en Traben-Trarbach zoals de gemeenten Brauneberg, Burg (Mosel), Burgen, EnkirchErden, Gornhausen, Graach an der Mosel, Hochscheid, Hontheim, IrmenachKesten, Kleinich, Kommen, Lieser, Lösnich, Lötzbeuren, Longkamp, Maring-Noviand, Minheim, Monzelfeld, Morbach, Mülheim an der Mosel, Neumagen-Dhron, Piesport, StarkenburgÜrzig, Veldenz, Wintrich en Zeltingen-Rachtig.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Bernkastel-Kues is in civiele zaken bij het Landgericht Trier inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Koblenz.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Bernkastel-Kues is een van deze.