Amtsgericht Bad Säckingen

Huisadres:
Amtsgericht Bad Säckingen
Hauensteinstr. 9
79713 Bad Säckingen
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Bad Säckingen
Postfach 12 45
79703 Bad Säckingen
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 7761 566 0
Fax: 0049 (0) 7761 566 267

 
Directrice: Margarete Basler

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Bad Säckingen omvat de steden Bad Säckingen, Wehr en Laufenburg zoals de gemeenten Murg, Herrischried en Rickenbach.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Bad Säckingen kan bij civiele zaken bij het  Landgericht Waldshut-Tiengen worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht  worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Karlsruhe.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Bad Säckingen niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat).

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Bad Säckingen is er één van.