Amtsgericht Wetzlar

Huisadres:
Amtsgericht Wetzlar
Wertherstraße 1 und 2
35578 Wetzlar
Duitsland

Postbus
Amtsgericht Wetzlar
Postfach 11 60
35521 Wetzlar
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 6441 412 0
Fax: 0049 (0) 611 32761 8025

E-Mail:  poststelle@ag-wetzlar.justiz.hessen.de
 
Directeur:  Lauber-Nöll

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Wetzlar omvat het gebied van de steden Aßlar, Braunfels, Leun, Solms en Wetzlar zoals van de gemeenten Bischoffen, Ehringshausen, Hohenahr, Hüttenberg, Lahnau en Schöffengrund.

Hoger beroep wordt ingeleggd bij het Landgericht Limburg an der Lahn. Hoger beroep in familiezaken is bij het familiegerecht intestellen, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Frankfurt.

In civiele zaken beslist de rechter alleen De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Wetzlar niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Wetzlar is een van deze.