Amtsgericht Wangen im Allgäu

Huisadres:
Amtsgericht Wangen im Allgäu

Lindauer Str. 28
88239 Wangen
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Wangen im Allgäu
Postfach
88227 Wangen
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 7522 70756 0
Telefax: 0049 (0) 7522 70756 300

E-Mail: poststelle@agwangen.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-wangen.de

Directeur: Wolfgang Rittmann

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Wangen im Allgäu omvat de stad Wangen im Allgäu zoals de gemeenten Achberg, Amtzell, Argenbühl, Isny en Kißlegg.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Wangen im Allgäu kan bij civiele zaken bij het Landgericht Ravensburg worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Wangen im Allgäu is er één van.