Amtsgericht Tecklenburg

Huisadres:
Amtsgericht Tecklenburg
Gerichtsweg 1
49545 Tecklenburg
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Tecklenburg
Postfach 11 20
49537 Tecklenburg
Duitsland

Telefoon: 0049(0)5482/67-0
Fax: 0049(0)5482/67-12

 
Directrice: Karin Gabriel
 
Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).
 
Het arrondissement van het Amtsgericht Tecklenburg omvat de steden Lengerich en Tecklenburg zoals van de gemeenten Lienen, Westerkappeln, Lotte en Ladbergen.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het  Amtsgericht Tecklenburg wordt bij het Landgericht Münster ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Hamm.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Tecklenburg niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Tecklenburg is een van deze.