Amtsgericht Kirchheim unter Teck

Huisadres:
Amtsgericht Kirchheim unter Teck

Alleenstr. 86
73230 Kirchheim
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Kirchheim unter Teck
Postfach 11 52
73219 Kirchheim

Telefoon: 0049 (0) 7021 9748 0
Telefax: 0049 (0) 7021 9748 35

E-Mail: poststelle@agkirchheimteck.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-kirchheim.de

Directeur: Dr. Walter Sigel

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Kirchheim unter Teck omvat de steden Kirchheim unter Teck, Owen en Weilheim an der Teck zoals de gemeenten Bissingen an der Teck, Dettingen unter Teck, Erkenbrechtsweiler, Holzmaden, Lenningen en Neidlingen.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Kirchheim unter Teck moet worden ingesteld bij het Landgericht Stuttgart. Hoger beroep in familiezaken wordt ingesteld bij het familiegerecht, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Kirchheim unter Teck niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat).

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Kirchheim unter Teck is er één van.