Amtsgericht Kirchheim unter Teck

Huisadres:
Amtsgericht Kirchheim unter Teck

Alleenstr. 86
73230 Kirchheim
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Kirchheim unter Teck
Postfach 11 52
73219 Kirchheim

Telefoon: 0049(0)7021/97480
Telefax: 0049(0)7021/974835

E-Mail: poststelle@agkirchheimteck.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-kirchheim.de

Directeur: Dr. Walter Sigel
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Kirchheim unter Teck omvat de steden Kirchheim unter Teck, Owen en Weilheim an der Teck zoals de gemeenten Bissingen an der Teck, Dettingen unter Teck, Erkenbrechtsweiler, Holzmaden, Lenningen en Neidlingen.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Kirchheim unter Teck kan bij civiele zaken bij het Landgericht Stuttgart worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Kirchheim unter Teck is er één van.