Amtsgericht Coesfeld

Huisadres:
Amtsgericht Coesfeld
Friedrich-Ebert-Straße 6
48653 Coesfeld

Postbus:
Amtsgericht Coesfeld
48651 Coesfeld

Telefon: 0049(0)2541/731-0
Fax: 0049(0)2541/731-469

E-Mail: poststelle@ag-coesfeld.nrw.de
 
Directeur: Dr. Karl Alberty
 
Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken toepasselijk voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).
 
Het arrondissement van het Amtsgericht Coesfeld omvat de steden Coesfeld en Billerbeck zoals de gemeenten Havixbeck, Nottuln en Rosendahl. Voor zaken m.b.t. landbouw is het Amtsgericht Coesfeld centraal toepasselijk ook voor het arrondissement van het Amtsgericht Düren.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Coesfeld is in civiele zaken bij het Landgericht Münster inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Hamm.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Coesfeld niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Coesfeld Coesfeld is een van deze.