Amtsgericht Beckum

Amtsgericht Beckum
Elisabethstraße 15-17
59269 Beckum
Duitsland

Telefoon: 0049(0)2521/9351-0
Fax: 0049(0)2521/9351-120

 
Directeur: Helmut Seel
 
Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).
 
Het arrondissement van het Amtsgericht Beckum omvat de steden Beckum en Oelde zoals van de gemeente Wadersloh. Voor zaken m.b.t. landbouw is het Amtsgericht Beckum centraal bevoegd ook voor het Arrondissement van het Amtsgericht Ahlen.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het  Amtsgericht Beckum is in civiele zaken bij het Landgericht Münster intestellen. Hoger beroep in familiezaken is bij het familiegerecht intestellen, maar de beroepsschrift wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Hamm.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Beckum niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Beckum is een van deze.