Amtsgericht Stuttgart

Amtsgericht Stuttgart

Amtsgericht Stuttgart

Huisadres:
Amtsgericht Stuttgart
Hauffstr. 5
70190 Stuttgart
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Stuttgart
Postfach 10 60 08
70049 Stuttgart
Duitsland

 

 

Telefoon: 0049 (0) 711 921 0
Telefax: 0049 (0) 711 921 3300

E-Mail: poststelle@agstuttgart.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-stuttgart.de

Directeur: Hans-Peter Rumler

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Stuttgart omvat de stad Stuttgart, behalve de stadsdeelen Bad Cannstatt, Feuerbach, Mühlhausen, Münster, Obertürkheim, Stammheim, Untertürkheim, Weilimdorf en Zuffenhausen.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Stuttgart kan bij civiele zaken bij het Landgericht Stuttgart worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Stuttgart is er één van.