Amtsgericht Schorndorf

Amtsgericht Schorndorf
Burgschloß
73614 Schorndorf
Duitsland

Telefoon: 0049(0)7181/6010
Telefax: 0049(0)7181/601400

E-Mail: poststelle@agschorndorf.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-schorndorf.de

Directrice: Doris Greiner

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Schorndorf omvat de steden Schorndorf en Welzheim zoals de gemeenten Alfdorf, Kaiserbach, Plüdershausen, Remshalden, Rudersberg, Urbach en Winterbach.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Schorndorf kan bij civiele zaken bij het Landgericht Stuttgart worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Schorndorf is er één van.