VASTGOEDRECHT

V

Vastgoedrecht

Mensen wonen in huizen, kostbare goederen, waarvan veel mensen zich er in hun leven maar één kunnen aanschaffen. Geen wonder dat er allerlei strenge regels gelden omtrent de koop en verkoop van vastgoed. Die regels zijn vastgelegd in het vastgoedrecht.

Het klinkt wellicht alsof huurovereenkomsten niet onder het vastgoedrecht vallen, maar dat is niet waar. Ook commerciële verhuur en commercieel beheer vallen onder dit rechtsgebied. Vastgoedrecht is daardoor een immer actueel onderwerp, aangezien iedereen ergens wil wonen. Bovendien zijn mensen over het algemeen wat gevoelig als het om hun woonruimte gaat: een deuk in de auto is al erg genoeg, maar een barst in het plafond is nog veel vervelender. Het is daarom niet verwonderlijk dat er ieder jaar weer veel geschillen met betrekking tot dit rechtsgebied ontstaan.

Voorbeelden van andere zaken die onder het vastgoedrecht vallen, zijn het aanbestedingsrecht, schadeclaims, geschillen over de mankementen aan een woning, de milieuregels voor panden waar detailhandel plaatsvindt en de manier waarop die worden afgedwongen. Tevens vallen ook heel concrete onderwerpen als overlast tijdens bouwwerkzaamheden onder het vastgoedrecht. Een goede vastgoedadvocaat is daarom goud waard: hij kan uw belangen op het gebied van woningen uitstekend behartigen.

FAQ

ADVOCAAT

CONTACT INFO

von Woedtke & Partner
Königsallee 30
40212 Düsseldorf, Deutschland

Phone: 0049(0)211/86477-60
Fax: 0049(0)211/86477-50
Email: jan.dwornig@woedtke.de