Jan Dwornig

Litigation & Arbitration, Handel, Scheepvaart, Vervoer, Onderneming
advocaat duitsland

Jan Dwornig

Litigation & Arbitration, Handel, Scheepvaart, Vervoer, Onderneming

Jan Dwornig

Litigation & Arbitration, Handel, Scheepvaart, Vervoer, Onderneming

D

“Advocaat zijn betekent voor mij intellectueel uitgedaagd worden, problemen oplossen en zaken winnen. Ik word gedreven door mijn gevoel voor rechtvaardigheid, het verlangen naar een eerlijke strijd gefaciliteerd door onze taal. Vooral belangrijk is het directe contact met de klanten, hun situatie en belangen te begrijpen om gepaste oplossingen te ontwikkelen en om toekomstige problemen te voorkomen. Ik ben met name gefascineerd door internationale zaken waarin ik mijn ervaring kan toepassen op het gebied van logistiek, luchtrecht en maritiem recht.”

Jan Dwornig is advocaat in Duitsland en gespecialiseerd in ondernemings- en transportrecht.
Als specialist in procederen, treedt hij regelmatig als advocaat op in een kort geding en in rechtbankprocedures alsmede in arbitrage.

Januari Dwornig werd in 1974 geboren in Mülheim an der Ruhr en studeerde af aan de Universiteit van Osnabrück als bedrijfsadvocaat. Hij volgde een opleiding tot specialist voor handels- en vennootschapsrecht en is als advocaat gespecialiseerd in transport- en ondernemingsrecht. Tot 2003 werkte hij bij het Landgericht Essen en liep stage in het Folkwang Museum in Essen, het OLG in Hamm en Osborne Clarke in Keulen. Jan Dwornig is gecertificeerde Incoterms © 2010 trainer bij de Internationale Kamer van Koophandel en heeft de cursus GmbH consultancy en logistiek bij de ILS afgerond.

Met als bewijs van afronding van een specifieke opleiding en praktijkervaring gaf de orde van advocaten hem het recht tot voeren van de titels:

Vanaf 2003 begon Jan Dwornig een consultancyservice voor zelfstandigen in crisis en faillissement en was van 2004 tot 2006 werkzaam als advocaat bij faillissementen en voor gevallen van algemeen burgerlijk recht. In 2006 nam hij het traditionele advocatenkantoor Schmitz & Mattheus te Mülheim a.d. Ruhr over en deed tot 2012 bedrijfsvoering onder de naam ‘Dwornig & Kucki’. Sinds januari 2012 is Jan Dwornig senior medewerker bij Busekist, Winter & Partner en is vanaf juni 2013 ook senior medewerker op het kantoor v. Woedtke & partners. Sinds 2016 is Jan Dwornig tevens docent bij de Europeese Fachhochschule in Keulen, voor het economisch-, transport- en logistiekrecht.


Vakgebieden:
Nederlands Bureau
Transportrecht en Logistiek
Internationale handel
Vennootschapsrecht


Kwesties die hij als ondernemingsrecht-advocaat regelmatig behandelt, betreffen onder meer:

-Aansprakelijkheid, overheidscontracten en wanprestatie
-Schadeclaims bij wanprestatie
-Beroepsaansprakelijkheid
-Aansprakelijkheid werkgever
-Gouden handdruk; ontslagvergoedingen
-Reorganisatie en collectief ontslag
-Detailhandel; bestemmingswijziging; vestiging en vergunningen
-Claims van slachtoffers, gedupeerde beleggers en aandeelhouders
-Productenaansprakelijkheid


Lid van:
Duits-Nederlandse Advocatenvereniging (DNRV)
Deutsche Institution für Schiedsgerichtsbarkeit (DIS)
Schifferbörse zu Duisburg-Ruhrort
Bundesvereinigung Logistik
Rotary Club Duisburg Alte-Abtei
ShelterboxGermany e.V.


Talen:
Duits, Engels en Nederlands.


FAQ

ADVOCAAT

CONTACT INFO

von Woedtke & Partner
Königsallee 30
40212 Düsseldorf, Deutschland

Phone: 0049(0)211/86477-60
Fax: 0049(0)211/86477-50
Email: jan.dwornig@woedtke.de