Amtsgericht Herzberg am Harz

Huisadres:
Amtsgericht Herzberg am Harz
Schloß 4
37412 Herzberg am
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Herzberg am Harz
Postfach 14 80
37404 Herzberg am Harz
Duitsland

Telefoon: 0049(0)5521/89550
Fax: 0049(0)05521/5653

Directrice: Anke Brosche
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Herzberg am Harz omvat het gebied van de steden Bad Lauterberg, Bad Sachsa en Herzberg am Harz, zoals van de gemeenten Elbingerode, Hattorf am Harz, Hörden am Harz, Walkenried, Wieda, Wulften am Harz en Zorge.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Herzberg am Harz is in civiele zaken bij het Landgericht Göttingen inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Braunschweig.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Herzberg am Harz is een van deze.