Amtsgericht Herzberg am Harz

Huisadres:
Amtsgericht Herzberg am Harz
Schloß 4
37412 Herzberg am
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Herzberg am Harz
Postfach 14 80
37404 Herzberg am Harz
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 5521 8955 0
Fax: 0049 (0) 5521 8955 77

 
Directrice: Anke Brosche

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Herzberg am Harz omvat het gebied van de steden Bad Lauterberg, Bad Sachsa en Herzberg am Harz, zoals van de gemeenten Elbingerode, Hattorf am Harz, Hörden am Harz, Walkenried, Wieda, Wulften am Harz en Zorge.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Herzberg am Harz moet worden ingesteld bij het Landgericht Göttingen. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Braunschweig.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Herzberg am Harz niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Herzberg am Harz is een van deze.