Amtsgericht Frankfurt (Oder) / Frankfort aan de Oder

Amtsgericht Frankfurt (Oder)
Amtsgericht Frankfurt (Oder)

Huisadres:
Amtsgericht Frankfurt (Oder)
Müllroser Chaussee 55
15236 Frankfurt (Oder)
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Frankfurt (Oder)
Postfach 1362
15203 Frankfurt (Oder)
Duitsland

Telefoon: 0049(0)0335/366-0
Fax: 0049(0)335/366-5729

Directrice: Sophie Kyrieleis
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Frankfurt (Oder) omvat het gebied van de steden Frankfurt (Oder), Lebus en Seelow zoals de gemeenten Falkenhagen (Mark), FichtenhöheLietzen, Lindendorf, Podelzig, ReitweinTreplin, Vierlinden en Zeschdorf.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Frankfurt (Oder) is in civiele zaken bij het Landgericht Frankfurt (Oder) inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Brandenburgisches Oberlandesgericht (in Brandenburg an der Havel).

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Frankfurt (Oder) is een van deze.