Amtsgericht Bad Schwalbach

Huis-/Postadres:
Amtsgericht Bad Schwalbach
Am Kurpark 12 65307 Bad Schwalbach
Duitsland

Telefon: 0049 (0) 6124 7069 – 0
Fax: 0049 (0) 6124 7069 – 57

E-Mail: verwaltung@ag-badschwalbach.justiz.hessen.de
Internet: Amtsgericht Bad Schwalbach | Ordentliche Gerichtsbarkeit Hessen

Directeur: Dr. Thorsten Tinnefeld

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Bad Schwalbach omvat de steden en gemeenten Bad Schwalbach, Aarbergen, HeidenrodHohenstein, Schlangenbad en Taunusstein.

In familiezaken is het Amtsgericht Bad Schwalbach ook bevoegd voor de steden en gemeenten Idstein, Hünstetten, Waldems en Niedernhausen.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Bad Schwalbach moet worden ingelegd bij het Landgericht Wiesbaden.

Hoger beroep in familiezaken wordt ingedient bij het familiegerecht, maar de beroepsschrift wordt onmiddellijk doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Frankfurt am Main

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Bad Schwalbach niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Bad Schwalbach is een van deze.