Amtsgericht Zweibrücken

Huisadres:
Amtsgericht Zweibrücken
Herzogstraße 2
66482 Zweibrücken
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Zweibrücken
Postfach 1441
66464 Zweibrücken
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 6332 805 0
Telefax:   0049 (0) 6332 805 198

E-Mail: agzw@zw.jm.rlp.de
Internet: Amtsgericht Zweibrücken

Directeur: Amtsgericht Zweibrücken

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van EUR 5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Zweibrücken omvat het gebied van de steden Hornbach en Zweibrücken zoals van Verbandsgemeinde Zweibrücken-Land (Althornbach, Battweiler, Bechhofen, Contwig, Dellfeld, Dietrichingen, Großbundenbach, Großsteinhausen, Käshofen, Kleinbundenbach, Kleinsteinhausen, Mauschbach, Riedelberg, Rosenkopf, Walshausen Wiesbach) en Verbandsgemeinde Thaleischweiler-Wallhalben( Biedershausen, Herschberg, Hettenhausen, Höheischweiler, Knopp-Labach, Krähenberg, Maßweiler, Nünschweiler, Obernheim-Kirchenarnbach, Petersberg, Reifenberg, Rieschweiler-Mühlbach, Saalstadt, Schauerberg, Schmitshausen, Thaleischweiler-Fröschen, Wallhalben, Weselberg, Winterbach:

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Zweibrücken is bij civiele zaken bij het Landgericht Zweibrücken intestellen. Hoger beroep in familiezaken is bij het familiegerecht  intestellen, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd naar het Pfälzisches Oberlandesgericht Zweibrücken.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Zweibrücken is er één van.