Amtsgericht Zehdenick

Huisadres:
Amtsgericht Zehdenick
Friedrich-Ebert-Platz 9
16792 Zehdenick
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Zehdenick
Postfach 11 27
16786 Zehdenick
Duitsland

Telefoon: +49(0)3307-46670
Telefax:   +49(0)3307-2220

E-Mail: verwaltung@agzeh.brandenburg.de
Internet: Amtsgericht Zehdenick | Ordentliche Gerichtsbarkeit Land Brandenburg

Directrice: Reiter

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Zehdenick omvat het gebied van de steden en gemeenten Fürstenberg/Havel, Gransee, Großwoltersdorf, Liebenwalde, Löwenberger Land, Schönermark, Sonnenberg, Stechlin en Zehdenick.

Hoger beroep tegen eein uitspraak van het Amtsgericht  Zehdenick wordt in civiele zaken bij het Landgericht Neuruppin ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht  ingesteld, maar de beroepschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd naar het Brandenburgische Oberlandesgericht.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Zehdenick niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat).

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Zehdenick is er één van.