Amtsgericht Würzburg

Amtsgericht Würzburg
Ottostraße 5
97070 Würzburg
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 931 381 0
Fax: 0049 (0) 931 381 2008

Directrice: Helga Twardzik

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Würzburg omvat de steden Aub, Eibelstadt, Ochsenfurt, Röttingen en Würzburg zoals de gemeenten Altertheim, Bergtheim, Bieberehren, BütthardEisenheimEisingen, Erlabrunn, Estenfeld, Frickenhausen am MainGaukönigshofen, GelchsheimGerbrunn, Geroldshausen, Giebelstadt, Greußenheim, Güntersleben, Hausen bei Würzburg, Helmstadt, Hettstadt, Höchberg, Holzkirchen, Kirchheim, Kist, Kleinrinderfeld, Kürnach, Leinach, Margetshöchheim, NeubrunnOberpleichfeld, Prosselsheim, RandersackerReichenberg, RemlingenRiedenheim, RimparRottendorf, Sommerhausen, Sonderhofen, Tauberrettersheim, Theilheim, Thüngersheim, Uettingen, Unterpleichfeld, Veitshöchheim, Waldbrunn, Waldbüttelbrunn, Winterhausen en Zell am Main.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Würzburg is in civiele zaken bij het Landgericht Würzburg inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Bamberg.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Würzburg is een van deze