Amtsgericht Wunsiedel

Huisadres:
Amtsgericht Wunsiedel

Kemnather Straße 33
95632 Wunsiedel
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Wunsiedel

Postfach 429
95623 Wunsiedel
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 9232 885 0
Fax: 0049 (0) 9232 885 244

 
Directeur: Peter Franz

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Wunsiedel omvat de steden Arzberg, Hohenberg a.d.Eger, Kirchenlamitz, Marktleuthen, Marktredwitz, Schönwald, Selb, Weißenstadt en Wunsiedel zoals de gemeenten Bad Alexandersbad, Höchstädt im Fichtelgebirge, Nagel, Röslau, SchirndingThiersheim, Thierstein en Tröstau.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Wunsiedel wordt bij het Landgericht Hof/Saale ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Bamberg.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Wunsiedel niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Wunsiedel is een van deze.