Amtsgericht Wunsiedel

Huisadres:
Amtsgericht Wunsiedel

Kemnather Straße 33
95632 Wunsiedel
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Wunsiedel

Postfach 429
95623 Wunsiedel
Duitsland

Telefoon: 0049(0)9232/885 0
Fax: 0049(0)9232/885 244

Directeur: Peter Franz
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Wunsiedel omvat de steden Arzberg, Hohenberg a.d.Eger, Kirchenlamitz, Marktleuthen, Marktredwitz, Schönwald, Selb, Weißenstadt en Wunsiedel zoals de gemeenten Bad Alexandersbad, Höchstädt im Fichtelgebirge, Nagel, Röslau, SchirndingThiersheim, Thierstein en Tröstau.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Wunsiedel is in civiele zaken bij het Landgericht Hof/Saale inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Bamberg.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Wunsiedel is een van deze.