Amtsgericht Wolfsburg

Huisadres:
Amtsgericht Wolfsburg
Rothenfelder Str. 43
38440 Wolfsburg
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Wolfsburg
Postfach 10 01 41
38401 Wolfsburg
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 5361 846 0
Fax: 0049 (0) 5361 846211

Directeur: Henning Lüdtke

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Wolfsburg omvat het gebied van de stad Wolfsburg zoals van de gemeenten Ahnebeck, Altendorf, Barwedel, Benitz, Bergfeld, Bokensdorf, Bechtorf, Brome, Croya, Ehra-Lessien, Eischott, Hoitlingen, Jembke, Kaiserwinkel, Osloß, Parsau, Rühen, Tappenbeck Tiddische, Tülau, Voitze, Wiswedel en Zicherie.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Wolfsburg is in civiele zaken bij het Landgericht Braunschweig inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Braunschweig.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Wolfsburg is een van deze.