Amtsgericht Wolfratshausen

Huisadres:
Amtsgericht Wolfratshausen

Bahnhofstr. 18
82515 Wolfratshausen
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Wolfratshausen

Postfach 14 40
82504 Wolfratshausen
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 8171 1606 0
Fax: 0049 (0) 8171 1606 666

Directrice: Andrea Titz

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Wolfratshausen omvat de steden Bad Tölz, Geretsried, Wolfratshausen zoals de gemeenten Bad Heilbrunn, Benediktbeuern, Bichl, Dietramszell, Egling, Eurasburg, Gaißach, Greiling, Icking, Jachenau, Kochel a.See, Königsdorf, Lenggries, Münsing, Reichersbeuern, Sachsenkam, Schlehdorf en Wackersberg.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Wolfratshausen is in civiele zaken bij het Landgericht München II inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Wolfratshausen is een van deze.