Amtsgericht Wittlich

Amtsgericht Wittlich advocaat

Amtsgericht Wittlich

Huisadres:
Amtsgericht Wittlich

Kurfürstenstraße 63
54516 Wittlich
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Wittlich
Postfach 1120
54501 Wittlich
Duitsland

 

Telefoon: 0049 (0) 6571 101 0
Fax: 0049 (0) 6571 101 290

 
Directrice: Ingrid Luther

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Wittlich omvat de steden Manderscheid, Wittlich zoals de gemeenten Altrich, Arenrath, Bausendorf, Bengel, Bergweiler, Bettenfeld, Binsfeld, Bruch, DiefenbachDierfeld, Dierscheid, Dodenburg, Dreis, Eckfeld, Eisenschmitt, Esch, FlußbachGipperath, Gladbach, Greimerath, Großlittgen, Hasborn, Heckenmünster, Heidweiler, Hetzerath, HontheimHupperath, Karl, Kinderbeuern, KinheimKlausen, Kröv, Landscheid, Laufeld, Meerfeld, Minderlittgen, Musweiler, Niederöfflingen, Niederscheidweiler, Niersbach, Oberöfflingen, Oberscheidweiler, Osann-Monzel, Pantenburg, Platten, Plein, Reil, Rivenich, Salmtal, Schladt, Schwarzenborn, Sehlem, Wallscheid en Willwerscheid.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Wittlich wordtbij het Landgericht Trier ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Koblenz.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Wittlich niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Wittlich  is een van deze.