Amtsgericht Wittlich

Amtsgericht Wittlich
Amtsgericht Wittlich

Huisadres:
Amtsgericht Wittlich

Kurfürstenstraße 63
54516 Wittlich
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Wittlich
Postfach 1120
54501 Wittlich
Duitsland

Telefoon: 0049(0)6571/101-0
Fax: 0049(0)6571/101-290

Directrice: Ingrid Luther
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Wittlich omvat de steden Manderscheid, Wittlich zoals de gemeenten Altrich, Arenrath, Bausendorf, Bengel, Bergweiler, Bettenfeld, Binsfeld, Bruch, DiefenbachDierfeld, Dierscheid, Dodenburg, Dreis, Eckfeld, Eisenschmitt, Esch, FlußbachGipperath, Gladbach, Greimerath, Großlittgen, Hasborn, Heckenmünster, Heidweiler, Hetzerath, HontheimHupperath, Karl, Kinderbeuern, KinheimKlausen, Kröv, Landscheid, Laufeld, Meerfeld, Minderlittgen, Musweiler, Niederöfflingen, Niederscheidweiler, Niersbach, Oberöfflingen, Oberscheidweiler, Osann-Monzel, Pantenburg, Platten, Plein, Reil, Rivenich, Salmtal, Schladt, Schwarzenborn, Sehlem, Wallscheid en Willwerscheid.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Wittlich is in civiele zaken bij het Landgericht Trier inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Koblenz.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Wittlich  is een van deze.