Amtsgericht Winsen (Luhe)

Amtsgericht Winsen (Luhe)

Amtsgericht Winsen (Luhe)

Huisadres:
Amtsgericht Winsen (Luhe)
Schloßplatz 4
21423 Winsen
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Winsen (Luhe)
Postfach 14 11
21414 Winsen
Duitsland

 

Telefoon: 0049(0)4171/8860
Fax: 0049(0)4171/886100

Directeur: Albert G. Paulisch

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Winsen (Luhe): Asendorf, Brackel, Drage, Egestorf, Eyendorf, Garlstorf, Garstedt, Gödenstorf, Hanstedt, Marschacht, Marxen, Salzhausen, Seevetal, Stelle, Tespe, Toppenstedt, Undeloh, Vierhöfen, Winsen (Luhe) en Wulfsen.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Winsen moet men in civiele zaken bij het Landgericht Lüneburg indienen. Beroep in familiezaken moet men bij het familiegerecht indienen, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Celle.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Winsen is een van deze.