Amtsgericht Wildeshausen

Huisadres:
Amtsgericht Wildeshausen
Delmenhorster Str. 17
27793 Wildeshausen
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Wildeshausen
Postfach 11 61
27778 Wildeshausen
Duitsland

Telefoon: 0049(0)4431/8
Fax: 0049(0)0431/84100

Directeur: Dr. Detlev Lauhöfer
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Wildeshausen omvat het gebied van de stad Wildeshausen zoals van de gemeenten Dötlingen, Großenkneten en de Samtgemeinde Harpstedt Beckeln, Colnrade, Dünsen, Groß Ippener, Harpstedt, Kirchseelte, Prinzhöfte, Winkelsett).

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Wildeshausen is in civiele zaken bij het Landgericht Oldenburg inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Oldenburg.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Wildeshausen is een van deze.