Amtsgericht Weilheim i. OB

Huisadres:
Amtsgericht Weilheim i. OB

Alpenstr. 16
82362 Weilheim i. Ob.
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Weilheim i. OB

Postfach 11 17
82360 Weilheim i. Ob.
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 881 998 0
Fax: 0049 (0) 881 998 100

E-Mail: poststelle@ag-wm.bayern.de
Directrice: Regina Sieh

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Weilheim i. OB omvat de steden Penzberg, Schongau en Weilheim in Oberbayern zoals de gemeenten Altenstadt, Antdorf, Bernbeuren, Bernried, Böbing, Burggen, Eberfing, Eglfing, Habach, Hohenfurch, Hohenpeißenberg, Huglfing, Iffeldorf, Ingenried, Oberhausen, Obersöchering, Pähl, Peißenberg, PeitingPolling, Prem, Raisting, Rottenbuch, Schwabbruck, Schwabsoien, Seeshaupt, Sindelsdorf, Steingaden, Wessobrunn, Wielenbach en Wildsteig.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Weilheim i. OB is in civiele zaken bij het Landgericht München II inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Weilheim i. OB is een van deze.