Amtsgericht Wedding

Huis-/Postadres:
Amtsgericht Wedding
Brunnenplatz 1
13357 Berlin
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 30 90156 0
Fax: 0049 (0) 30 90156 664

Internet: www.berlin.de/gerichte/amtsgericht-wedding/

Presidente: Dr. Svenja Schröder-Lomb

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Wedding omvat de stadsdelen van Berlijn Frohnau, Heiligensee, Hermsdorf, Lübars, Konradshöhe, Märkisches Viertel, Reinickendorf, Tegel, Waidmannslust, Wedding en Wittenau .

Hoger beroep tegen uitspraken van het Amtsgericht Wedding wordt bij een civiele rechtszaak bij het  Landgericht Berlijn ingesteld. Hoger Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht  worden ingesteld, maar de beroepschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd naar het Kammergericht.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Wedding niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Wedding is er één van.