Amtsgericht Walsrode

Huisadres:
Amtsgericht Walsrode
Lange Str. 29-33
29664 Walsrode
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Walsrode
Postfach 11 49
29651 Walsrode
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 5161 6007 0
Fax: 0049 (0) 5161 6007 80

Directrice: Ulrike Niewels

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Walsrode omvat het gebied van het Landkreis Heidekreis met de steden Fallingbostel, Walsrode en de gemeenten Ahlden, Böhme, Bomlitz, EsselFrankenfeld, Gilten, Häuslingen, Hodenhagen,  LindwedelRethem (Aller), Schwarmstedt en het Gemeindefreier Bezirk Osterheide.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Walsrode is in civiele zaken bij het Landgericht Verden inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Celle.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Walsrode is een van deze.