Amtsgericht Verden (Aller)

Huisadres:
Amtsgericht Verden (Aller)
Johanniswall 8
27283 Verden (Aller)
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Verden (Aller)
Postfach 21 30
27281 Verden (Aller)
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 4231 18 1
Fax: 0049 (0) 4231 183 57

 
Directeur: Dr. Jobst Kohmüller

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Verden (Aller) omvat het gebied van de stad Verden (Aller), zoals van de gemeenten Dörverden (Ahnebergen, Barme, Barnstedt, Diensthop, Geestefeld, Hülsen, Stedebergen, Stedorf, Wahnebergen, Westen), Kirchlinteln en Langwedel.

 

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Verden (Aller) wordt bij het Landgericht Verden ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Celle.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Verden (Aller) niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Verden (Aller)is een van deze.