Amtsgericht Verden (Aller)

Huisadres:
Amtsgericht Verden (Aller)
Johanniswall 8
27283 Verden (Aller)
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Verden (Aller)
Postfach 21 30
27281 Verden (Aller)
Duitsland

Telefoon: 0049(0)4231/181
Fax: 0049(0)4231/18357

Directeur: Dr. Jobst Kohmüller
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Verden (Aller) omvat het gebied van de stad Verden (Aller), zoals van de gemeenten Dörverden (Ahnebergen, Barme, Barnstedt, Diensthop, Geestefeld, Hülsen, Stedebergen, Stedorf, Wahnebergen, Westen), Kirchlinteln en Langwedel.

 

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Verden (Aller) is in civiele zaken bij het Landgericht Verden inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Celle.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Verden (Aller)is een van deze.