Amtsgericht Vaihingen an der Enz

Huisadres:
Amtsgericht Vaihingen an der Enz

Heilbronner Str. 17
71665 Vaihingen
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Vaihingen an der Enz
Postfach 13 20
71656 Vaihingen
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 7042 94126 0
Telefax: 0049 (0) 7042 94126 99

E-Mail: poststelle@agvaihingen.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-vaihingen.de

Directrice: Gisela Borrmann

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Vaihingen an der Enz omvat de steden Oberriexingen, Sachsenheim en Vaihingen an der Enz zoals de gemeenten Eberdingen en Sersheim.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Vaihingen an der Enz kan bij civiele zaken bij het Landgericht Heilbronn worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Vaihingen an der Enz is er één van.