Amtsgericht Uelzen

Huisadres:
Amtsgericht Uelzen
Fritz-Röver-Str. 5
29525 Uelzen
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Uelzen
Postfach 12 61
29503 Uelzen
Duitsland

 

Telefoon: 0049 (0) 581 8851 0
Fax: 0049 (0) 581 8851 2188

Directeur: Andreas Borchers

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Uelzen omvat het gebied van de steden Bad Bevensen, Uelzen en van het Landkreis Uelzen (Altenmedingen, Bad Bodenteich, Barum, Ebstorf, Eimke, Emmendorf, GerdauHanstedt, Himbergen, Jelmstorf, Natendorf, Römstedt, SchwienauWeste, Wriedel, Lüder, Soltendieck, Oetzen, Rätzlingen, Rosche, Stoetze, Suderburg, Suhlendorf en  Wrestedt)

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Uelzen moet men in civiele zaken bij het Landgericht Lüneburg indienen. Beroep in familiezaken moet men bij het familiegerecht indienen, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Celle.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Uelzen is een van deze.