Amtsgericht Trier

Amtsgericht Trier
Amtsgericht Trier

Huisadres:
Amtsgericht Trier
Justizstraße 2, 4, 6
54290 Trier
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Trier
Postfach 2580
54215 Trier
Duitsland

Telefoon: 0049(0)651/466-0
Fax: 0049(0)651/466-1900

Directeur: Jörg Theis
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Trier omvat de stad Trier zoals de gemeenten AachBonerath, Farschweiler, Franzenheim, Gusterath, Gutweiler, Herl, Hinzenburg, Hockweiler, Holzerath, Igel, Kasel, Kordel, Korlingen, Langsur, Lorscheid, Mertesdorf, Morscheid, Newel, Ollmuth, Osburg, Pluwig, RalingenRiveris, Schöndorf, SchweichSommerau, Thomm, Trierweiler, Waldrach, Welschbillig en Zemmer.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Trier is in civiele zaken bij het Landgericht Trier inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Koblenz.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Trier  is een van deze.