Amtsgericht Traunstein

Huisadres:
Amtsgericht Traunstein
Herzog-Otto-Str. 1
83278 Traunstein
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Rosenheim
Postfach 1480
83276 Traunstein
Duitsland

Telefoon: 0049 0 861 56 0
Fax: 0049 0 861 5 300

E-Mail: poststelle@ag-ts.bayern.de
Internet: https://www.justiz.bayern.de/gerichte-und-behoerden/amtsgerichte/traunstein/index.php

Directeur: Wilhelm Sing

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Traunstein omvat de steden TittmoningTraunreutTraunsteinTrostberg, de markten GrassauWaging am See zoals de gemeenten Altenmarkt an der AlzBergenChiemingEngelsbergFridolfingGrabenstättInzellKienbergKirchanschöringMarquartsteinNußdorf, ObingPallingPettingPittenhart, Reit im WinklRuhpoldingSchlechingSchnaitseeSeeon-SeebruckSiegsdorfStaudach-EgerndachSurbergTachertingTaching am SeeÜberseeUnterwössenVachendorfWonneberg en de gebieden Chiemsee, Waginger See

Hoger beroep tegen uitspraken van het Amtsgericht Traunstein is in civiele zaken bij het Landgericht Traunstein intestellen. Hoger beroep in familiezaken is bij het familiegerecht intestellen, maar het beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Traunstein niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Traunstein is een van deze.