Amtsgericht Tettnang

Huisadres:
Amtsgericht Tettnang

Neues Schloß
88069 Tettnang
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Tettnang
Postfach 11 62
88060 Tettnang
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 7542 519 0
Telefax: 0049 (0) 7542 519 129

E-Mail: poststelle@agtettnang.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-tettnang.de

Directeur: Wolfgang Bigalke

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Tettnang omvat de steden Friedrichshafen en Tettnang zoals de gemeenten Immenstaad am BodenseeEriskirch, Langenargen, Kressbronn am Bodensee, Meckenbeuren en Neukirch.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Tettnang kan bij civiele zaken bij het Landgericht Ravensburg worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Tettnang is er één van.