Amtsgericht Tauberbischofsheim

Huisadres:
Amtsgericht Tauberbischofsheim
Schmiederstr. 22
97941 Tauberbischofsheim
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Tauberbischofsheim
Postfach 12 27
97932 Tauberbischofsheim
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 9341  9498 0
Fax: 0049 (0) 9341 9498 34

Directeur: Dr. Alexander Jörg

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Tauberbischofsheim omvat de steden BoxbergGrünsfeld, Lauda-Königshofen en Tauberbischofsheim zoals de gemeenten AhornGroßrinderfeldKönigheimWerbach en Wittighausen.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Tauberbischofsheim is in civiele zaken bij het Landgericht Mosbach inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Karlsruhe.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Tauberbischofsheim is een van deze.