Amtsgericht Syke

Huisadres:
Amtsgericht Syke
Amtshof 2
28857 Syke
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Syke
Postfach 11 65
28845 Syke
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 4242 165 0
Fax: 0049 (0) 4242 165 100

 
Directrice: Elisabeth Kruthaup

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Syke omvat het gebied van de steden Syke, Bassum, Twistringen zoals van de gemeenten Stuhr, Weyhe en de Samtgemeinde Bruchhausen-Vilsen (Asendorf, Bruchhausen-Vilsen, Martfeld, Schwarme, Süstedt). In faillissement zaken is het Amtsgericht bevoegd voor de arrondissementen van het Amtsgericht Diepholz, Amtsgericht Nienburg, Amtsgericht Stolzenau en het Amtsgericht Sulingen.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Syke is in civiele zaken bij het Landgericht Verden inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Celle.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Syke niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Syke is een van deze.